ناتو از آماده باش بیش از ۵۰۰ هزار سرباز تحت نظارت این ائتلاف خبرداد سفر وزیر کشور به عراق نگرانی اسرائیل از حمله بعدی حوثی‌ها کاخ سفید: بایدن دوره ریاست جمهوری خود را کامل خواهد کرد حمله اسرائیل به مناطق جنوبی لبنان (یکم مرداد ۱۴۰۳) واکنش رهبران جهان به انصراف بایدن از انتخابات آمریکا هریس پس از انصراف بایدن: ترامپ را شکست می‌دهم پزشکیان: تحریم‌کنندگان مردم ایران به دشمن ایران سلاح شیمیایی می‌دادند واکنش اوباما به انصراف بایدن از انتخابات آمریکا تغییر ساعت کاری ادارات سنندج و استان کردستان از فردا دوشنبه (یکم مرداد ۱۴۰۳) درخواست جمهوری‌خواهان از بایدن برای استعفا از ریاست‌جمهوری نتانیاهو با بایدن در آمریکا دیدار می کند چه کسی جایگزین بایدن در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا خواهد بود + لیست گزینه های احتمالی واکنش ترامپ به انصراف بایدن از انتخابات آمریکا آغاز مذاکرات آتش‌بس غزه از پنجشنبه (۴ مرداد ۱۴۰۳) بایدن از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا انصراف داد + تصویر تداوم حملات موشکی-پهپادی حزب‌الله به مواضع رژیم صهیونیستی (۳۱ تیر ۱۴۰۳) محبوبیت ترامپ بعد از سوءقصد نافرجام افزایش یافت حمله ارتش رژیم صهیونیستی به برج دیده‌بانی ارتش لبنان | ۲ نظامی لبنانی زخمی شدند (۳۱ تیر ۱۴۰۳) نماینده آیت الله سیستانی با آیت الله علم الهدی دیدار کرد
سرخط خبرها

دستیار رئیس‌جمهور: در گام دوم انقلاب، باید انقلاب را از دست قرائت‌های غلط رها کنیم

  • کد خبر: ۲۱۲۹۶۸
  • ۰۱ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۸:۵۴
دستیار رئیس‌جمهور: در گام دوم انقلاب، باید انقلاب را از دست قرائت‌های غلط رها کنیم
دستیار رئیس جمهور در پیگیری حقوق و آزادی‌های اجتماعی گفت: در گام دوم انقلاب، باید با نگاه تحولی ورود پیدا کنیم و انقلاب را از دست قرائت‌های غلط رها کنیم.

به گزارش شهرآرانیوز، در نشست «ظرفیت‌ها و چالش‌های حضور زنان در ساحت حکمرانی» که عصر امروز در دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، «سکینه سادات پاد» دستیار رئیس جمهور در پیگیری حقوق و آزادی‌های اجتماعی و عضو کمیته ویژه بررسی ناآرامی‌های ۱۴۰۱ با اشاره به این که در مورد حقوق زنان و دستیابی آن‌ها به فرصت‌های اجتماعی سخنان زیادی بیان شده است، خاطرنشان کرد: باید در گام دوم انقلاب از فرصت‌های حضور زنان در حکمرانی در عرصه‌های مختلف استفاده کنیم.

وی با اشاره به این که بدون حضور زنان در عرصه‌های مختلف نمی‌توان چالش‌ها و مسائل آن‌ها را حل کرد، افزود: رهبر انقلاب اسلامی فرمودند باید در خصوص حضور بانوان در مراکز تصمیم‌گیری و تصمیم‌سازی فکر کنیم و این، به معنای آن است که این سخن در اجرا نیز باید به اقدام و عمل تبدیل شود.

دستیار رئیس‌جمهور تاکید کرد: نخستین گامی که باید برداشت، تغییر نگرش در افرادی است که خودشان را مفسر سخنان رهبری می‌دانند و تاکید ایشان بر حضور زنان در عرصه‌های مختلف را به گونه‌ای دیگر تفسیر می‌کنند.

وی با اشاره به این که در قانون اساسی نیز ظرفیت‌های مهمی برای حضور زنان در عرصه‌های مختلف وجود دارد، خاطرنشان کرد: متاسفانه قانون اساسی که میراث انقلاب است، در غربت به سر می‌برد و ما در پیگیری حقوق زنان از قانون اساسی عقب هستیم. اصل بیستم قانون اساسی به صراحت بیان می‌کند همه افراد ملت اعم از زن و مرد یکسان در حمایت قانون قرار دارند و از همه حقوق انسانی، سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی با رعایت موازین اسلام برخوردارند. در اصل بیست و یکم نیز دولت موظف شده است حقوق زن را در تمام جهات با رعایت موازین اسلامی تضمین نماید و در مورد ایجاد زمینه‌های مساعد برای رشد شخصیت زن و احیای حقوق مادی و معنوی او و نیز حمایت مادران‏، بالخصوص در دوران بارداری و حضانت فرزند، و حمایت از کودکان بی سرپرست‏ گام بردارد.

دستیار رییس‌جمهور با تاکید بر ضرورت توجه به دو عنصر زمان و مکان و لزوم بازنگری در مورد برخی از قوانینی که قریب به صد سال از وضع آن‌ها گذشته است، خاطرنشان کرد: تفکری که به هیچ وجه و هیچ شباهتی با تفکر امام (ره) و مقام معظم رهبری ندارد، محدودیت‌هایی در مورد حقوق زنان بیان می‌کند که آثار آن متاسفانه به نام دین و اسلام و انقلاب فاکتور می‌شود.

وی افزود: برای نمونه در اصل ۶۲ قانون اساسی که به نحوه انتخاب نمایندگان مجلس شورای اسلامی اشاره شده است آمده است: «مجلس شورای اسلامی از نمایندگان ملت که به طور مستقیم و با رای مخفی انتخاب می‌شوند تشکیل می‌گردد. شرایط انتخاب‌کنندگان و انتخاب‌شوندگان و کیفیت انتخابات را قانون معین خواهد کرد.» در این اصل، هیچ سخنی از جنسیت نمایندگان به میان نیامده است. با این وجود، تفکری که سهمیه‌بندی نمایندگان را عنوان می‌کند، با قانون اساسی و تفکر امام (ره) تطابق ندارد و این تفکر باید اصلاح شود.

دستیار رئیس‌جمهور در ادامه گفت: در گام دوم انقلاب، مهمترین رسالت ما این است که انقلاب را از دست قرائت‌های غلط رها کنیم. در صورتی که همین قرائت‌ها همچنان برقرار باشد، ما در زمینه برقراری عدالت اجتماعی دچار مشکل می‌شویم.

وی تاکید کرد: مهمترین آسیب مورد اشاره رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب که با آن مواجه هستیم، موضوع عدالت اجتماعی است. باید در این زمینه نگاه جدید داشته باشیم. عدالت، فصل مشترک تمام انسان‌ها است و باید در این زمینه ورود پیدا کنیم.

دانشگاه به تحول کمک کند

دستیار رییس‌جمهور در بخش دیگری از سخنان خود تاکید کرد: به تغییر نگاه نیاز داریم که جای طرح این نگاه در کرسی‌های آزاداندیشی و ترویجی و گفتمان سازی است؛ لذا در این زمینه دانشگاه باید به کمک حوزه‌های قانونگذاری بیاید و با طرح اینگونه مسائل، در مسیر ایجاد تحول تاثیرگذار باشد.

در بخش پایانی این نشست نیز دستیار رییس‌جمهور پاسخگوی پرسش‌های مخاطبان بود. موضوعاتی از قبیل مشوق‌ها و بسته‌های حمایتی در مورد قانون جوانی جمعیت، زنان و مشاغل سخت، لایحه خشونت علیه زنان و لزوم حمایت از مادرانی که در دانشگاه‌ها تحصیل می‌کنند، از جمله مواردی بود که توسط حاضران در نشست مطرح شد و دستیار رییس‌جمهور نیز پاسخگوی موارد مطرح شده بود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->